top of page

Hallo, ik ben Pieter Overloop, zaakvoerder en oprichter van Sports4kids. Ik heb een opleiding professionele bachelor lichamelijke opvoeding gevolgd aan de UCLL (voorheen Katholieke Hogeschool Leuven). Momenteel geef ik dan ook lessen lichamelijke opvoeding op een lagere school.

Bewegingsschool

Met de bewegingsschool gaat mijn eerste droom in vervulling. Ik heb van jongs af aan steeds de droom gehad om te ondernemen. Dit combineren met sport was mijn tweede doel. Hieruit ontstond de bewegingsschool. Een project waar niet sport-specifiek gewerkt wordt, maar waar elk kind werkt aan 12 fundamentele bewegingsvaardigheden. De bewegingsschool heeft als doel kinderen een brede bewegingsbasis mee te geven en zo bij te dragen aan levenslang sporten. Iets wat ik als sportleraar heel belangrijk vind! 

Zwemmen

Een kind leren zwemmen vind ik een heel belangrijke taak. Ervoor zorgen dat een kind zich kan redden wanneer het onverwacht in het water belandt is dan ook mijn eerste bezorgdheid. 

Zwemmen is leuk! Dat probeer ik ook aan elke leerling mee te geven. Een les zonder plezier is voor niemand leuk. Een les met plezier daarentegen zorgt ervoor dat de kinderen graag zwemmen en dus ook bijvoorbeeld op vakantie zonder schrik een plezierig plonsje kunnen nemen in het zwembad.

Voetbal

Wanneer ik niet aan het lesgeven ben op school of in het zwembad kan je mij zeker op het voetbalveld vinden. Voetbal is een passie voor mij al van zolang ik kan lopen. 

Zoals jullie kunnen lezen is sport een heel groot en belangrijk deel van mijn leven. Deze passie zou ik dan ook zeer graag overbrengen op zoveel mogelijk kinderen aangezien een gezonde en sportieve levensstijl zeer belangrijk is voor iedereen!

IMG_0487.jpeg
IMG_0594.jpeg
bottom of page