Bij een bewegingsschool ontwikkelen kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het 2de leerjaar hun bewegingsvaardigheden. Dit zijn steeds basisvaardigheden zodat de kinderen op jonge leeftijd reeds een brede basis ontwikkelen. Vanuit deze brede basis kunnen ze dan elke sportrichting uit.

Volgende bewegingsvaardigheden komen aan bod tijdens de lessen:

logo 12 bewegingsvaardigheden.jpg

Per jaar zullen drie lessenreeksen voorzien worden. In elke lessenreeks wordt gewerkt aan alle basisvaardigheden! 

De lessen gaan telkens door op zondagvoormiddag in de sporthal Ivo Van Damme te Veltem. De kinderen van de 3de kleuterklas, 1ste leerjaar en 2de leerjaar zullen lessen kunnen volgen van 10u tot 11u. De kinderen van de eerste en tweede kleuterklas zullen de lessen kunnen volgen van 11u tot 12u. 

Tijdens de bewegingsschool wordt er niet alleen ingezet op brede basisontwikkeling. Wij proberen ook zoveel mogelijk samen te werken met lokale sportclubs. Zo zullen verschillende sportclubs uit Herent initiaties komen geven zodat de kinderen ook verschillende sporten leren kennen. Dit doen we om de kinderen wegwijs te maken in alle opties die er zijn wanneer ze ouder worden. Wanneer ze een sport gaan beoefenen dat ze graag doen, en misschien ook goed kunnen, zullen ze deze sport ook veel langer blijven doen. Een doordachte keuze op basis van interesse en mogelijkheden van je kind is hier dus zeer belangrijk. Sports4kids wil door de samenwerking met de verschillende sportclubs hier zoveel mogelijk aan bijdragen!

Infobrochure: