top of page

Sports4kids biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarbij de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is.

Tijdens uitdagende bewegingssituaties in de lessen komen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Stuk voor stuk basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Dit zijn ze alle 12:

logo 12 bewegingsvaardigheden.jpg

Per jaar zullen verschillende lessenreeksen voorzien worden. In elke lessenreeks wordt gewerkt aan alle basisvaardigheden! 

De lessen gaan telkens door op zondagvoormiddag in de sporthal Ivo Van Damme te Veltem. De kinderen zullen lessen kunnen volgen van 9u45 tot 10u45 of van 11u tot 12u. 

Tijdens de bewegingsschool wordt er niet alleen ingezet op brede basisontwikkeling. Wij proberen ook zoveel mogelijk samen te werken met lokale sportclubs. Zo zullen verschillende sportclubs uit Herent initiaties komen geven zodat de kinderen ook verschillende sporten leren kennen. Dit doen we om de kinderen wegwijs te maken in alle opties die er zijn wanneer ze ouder worden. Wanneer ze een sport gaan beoefenen dat ze graag doen, en misschien ook goed kunnen, zullen ze deze sport ook veel langer blijven doen. Een doordachte keuze op basis van interesse en mogelijkheden van je kind is hier dus zeer belangrijk. Sports4kids wil door de samenwerking met de verschillende sportclubs hier zoveel mogelijk aan bijdragen!

bottom of page